Inlezen bankafschriften

Het inlezen van betalingen gaat snel en eenvoudig, met MT940 bestanden van je bank. Let op dat je een MT-940 “Structured” bestand gebruikt. Als je bij ING bankiert, en je hebt geen zakelijke rekening, kun je een csv-bestand inlezen (je kunt dan geen MT940-bestand maken). Je kiest via het snel-menu (de grote “plus” linksboven) “Nieuwe > Bankafschriften”, om in het scherm te komen voor het inlezen van de bankafschriften. Daar kies je eerst het bestand om in te lezen, en vervolgens klik je op de knop “Importeer bankafschrift”. nieuw bankafschrift inlezen in fENNA fENNA controleert of het bankafschrift aansluit met de eerder geïmporteerde gegevens:
  1. Het is niet mogelijk om een “gat” te laten ontstaan, door één of meerdere dagen ‘over te slaan’ in de import. Hierdoor blijft je administratie op orde.
  2. Het importeren van dezelfde betalingen is mogelijk, en fENNA slaat de eerder verwerkte betalingen over, om dubbeltelling te voorkomen.
Nadat je gegevens zijn geïmporteerd, kom je in het scherm dat je de te verwerken betalingen. Je ziet in dit filmpje hoe het werkt.

Met welke banken kan fENNA werken?

MT-940 (“structured”) bestanden van de volgende banken worden ondersteund:
  • ABN-AMRO bank
  • ASN-bank
  • ING bank (MT940 en .csv voor particuliere rekeningen)
  • Knab
  • Rabobank
  • Regiobank
  • SNS bank
  • Triodos bank
Staat jouw bank er niet bij? Laat het ons weten op support@fenna.nu. We kunnen het waarschijnlijk snel voor je regelen! met welke banken werkt fENNA

Factuurgegevens

Je kunt bepalen welke gegevens je op je factuur weergeeft: adres, telefoonnummer, email adres, web-adres en telefoonnummer. gegevens op je factuur in fENNA Ook kun je instellen welke bankrekening genoemd wordt om het geld over te maken (als je er meerdere hebt).  Hiervoor klik je in het factuurscherm op deze gegevens. Er opent een schermpje waarin je de gegevens kunt instellen. factuurgegevens instellen

Je eerste factuur binnen 2 minuten

Je eerste factuur is misschien wel de leukste! Het is misschien spannend, maar we hebben het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. In dit filmpje kun je zien hoe je je eerste factuur maakt. Het laat zien hoe je je klantgegevens invult, hoe je een factuurregel maakt, hoe je een factuurnummer kiest,hoe je een concept-factuur opslaat en hoe je de factuur verstuurt vanuit fENNA. En dat allemaal in 1-minuut-52! wat wordt het nummer van je eerste factuur Je kunt overigens het kiezen van het factuurnummer overslaan, dan neemt fENNA het standaard nummer. Maar als je wilt aansluiten op je voorgaande factuur, of iets speciaals wil doen, kan dat dus ook. Wat je het beste kunt invullen? Standaard is het -001 (bijvoorbeeld: 2018-001). Maar je mag het zelf weten. Wat belangrijk is dat het nummer niet op een datum kan gaan lijken. Dat voorkomt fouten bij het verwerken. Voor iedere nieuwe factuur wordt het nummer opgehoogd. Het jaartal wordt afgeleid van de factuurdatum. Als het jaartal onderdeel is van het factuurnummer begint fENNA ieder jaar weer opnieuw vanaf 1.

Zelf je account aanmaken

Je kunt zelf een account aanmaken op deze site, of op de site van een van onze aangesloten accountant- en advieskantoren. Zij kunnen je helpen fENNA optimaal te gebruiken. Als je het zelf doet, vul je je kamer van koophandel-nummer in. Dan halen we meteen de belangrijkste gegevens op. Als je nog geen KvK nummer hebt, moet je zelf je gegevens invullen. Zelf je account aanmaken Vul zelf je BTW-nummer in (als je die hebt). Controleer daarna je gegevens, en pas indien nodig aan (als er gegeven bij de kamer van koophandel niet actueel of complete zijn). Alles werkt in vier overzichtelijke stappen. In de vierde stap moet je door de algemene voorwaarden heen. Die kun je niet overslaan, maar ze zijn eenvoudig (vergelijk maar eens met de anderen!). Als je akkoord gaat en bevestigt, krijg je een e-mail om je account te activeren.